Casă de Cultură la standarde europene, în Clisura Dunării

Instituția culturală din comuna Coronini și-a deschis din nou porțile în fața publicului.

Primarul comunei cărășene, Ilie Boboescu, se poate lăuda că în privința procesului de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură din Coronini nu a întâmpinat niciun impediment, aici neexistând probleme în care constructorul câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor să demareze lucrurile doar pe jumătate, iar pe parcurs firma acestuia să intre subit în faliment, cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor din județ.

După doar trei ani (2016-2019), Casa de Cultură din comuna aparținătoare Clisurii Dunării poate fi din nou gazda activităților cultural-artistice întreprinse de localnici și nu numai: „Această Casă de Cultură este multifuncțională. Avem o sală de evenimente modernă, un amfiteatru modern, unde pot avea loc diverse adunări, fie pe teme de cultură, fie pe teme politice, și tot aici avem de gând să înființăm un muzeu al satului care să cuprindă toate lucrurile care ne reprezintă ca și comunitate: costume populare, diverse obiecte etc. Se pot face multe lucruri în momentul în care ai o clădire, într-adevăr, la standarde europene.”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 400.000 de euro, sumă provenită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, implementarea acestuia realizându-se prin AFIR.