Bacul care aduce pagubă și săgeți otrăvite!

Eliminarea din cadrul proiectului transfrontalier a transportului de mărfuri l-a determinat pe liderul verzilor din Moldova Nouă să anunțe că bacul pe Dunăre va fi „un business păgubos”, chiar înainte de marea inaugurare a punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia.

Faptul că între Moldova Nouă și Golubac bacul se va limita doar la transportul autoturismelor și al pasagerilor îl nemulțumește pe președintele Partidului Verde, Eugen Băleanu, politicianul dând de înţeles că acest fapt se datorează managementului defectuos de care au dat dovadă oamenii-cheie ai proiectului.

Referitor la motivul pentru care componenta transportului de mărfuri a fost scoasă din schemă, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a explicat pentru expressdebanat.ro: „Au fost modificări datorită intrării în Uniunea Europeană și datorită procedurilor Schengen. Bugetul trebuia foarte mult supradimensionat și susținut din bugetul local, iar Primăria Moldova Nouă sau Consiliul Județean Caraș-Severin nu au putut să-și asume acest lucru și atunci am ajuns la concluzia că este cea mai bună soluție. Eu am moștenit proiectul finalizat în forma aceasta. Nu am mai putut aduce modificări. Din păcate, eternii frustrați ai politicii din Moldova Nouă uită că erau consilieri locali când s-a votat și poate că au și votat proiectul. Dar, probabil, lipsa de înțelepciune și mintea, la ei, sunt foarte scurte și nu-și mai găsesc cuvintele să-și reamintească sau să răsfoiască printre hârtiile pe care le-au votat, HCL-urile. Nu știu unde le-au pus, poate le-au băgat pe foc”.

Singurul lucru pe care șeful administrației publice locale de la Dunăre și-l dorește este ca oamenii să vadă partea pozitivă a acestui fapt împlinit și compară cele aduse în prim-plan de adversarul său politic cu vizita pacienților la medic: „Dacă medicul ne va spune cum ne operează, ce operează, murim până ne dă el acele explicații și nu cred că se cade să tot dăm explicații la chestiuni pe care eu le-am explicat. Pentru cei care văd totul negru, niciun proiect al oricărui primar nu-i va mulțumi. Dar sunt convins că oamenii de bună-credință au înțeles valoarea acestui proiect, oportunitățile lui și faptul că, de acum încolo, se va deschide o lume nouă pentru orașul Moldova Nouă”.

În plus, Adrian Torma le aduce la cunoștință tuturor că ceea ce s-a întâmplat la Moldova Nouă, în data de 20 Decembrie 2019, este un moment istoric pentru partea de vest a României acum, la 30 de ani de la Revoluție: „La 30 de ani de la Revoluție reușim să deschidem un punct vamal în Moldova Nouă. Prima dată în județul Caraș-Severin și cred că un punct deschis pe termen lung, nu doar temporar, din toată zona de vest a României. E un moment istoric de care ar trebui să ne bucurăm cu toții”.