Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița a rămas fără director

Mandatul lui Marian Apostol de director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița a luat sfârșit la 1 iulie 2018, după 5 ani de activitate.

Acesta a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a încercat să prezinte activitatea depusă în acest mandat de 5 ani și să anunțe că instituția de cultură nu va mai avea un nou director, deoarece sindicatele au pierdut procesul cu UCMR care, în urma unei sentințe definitive, a devenit proprietarul clădirii.

Cum societatea este încă în insolvență, administrarea clădirii se face mult mai greu, cu consultarea judecătorului sindic și a administratorului judiciar. Marian Apostol spune, însă, că activitatea culturală de acolo nu se va opri, ci va continua sub egida Asociației Culturale „Pro Banatul de Munte”, un ONG înființat rapid pentru a putea fi continuată activitatea culturală, după ce sindicatele, pierzând procesul, au desființat ONG-ul care administra până acum clădirea. Casa de Cultură a Sindicatelor acumulase deja datorii de 2 miliarde de lei vechi, datorii care au făcut ca, practic, acel ONG să intre în insolvență și să fie dizolvat.