Primarul Borcean dirijează Caransebeșul „pe o direcție contemporană, la standarde europene”!

În zona Valea Cenchii a municipiului Caransebeș se extinde cartierul de locuințe. Aleșii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru o suprafață care se află parțial în intravilan, adică aproape 170.000 de metri pătrați și parțial în extravilan, aproape 40.000 de metri pătrați, conform Planului Urbanistic General la care se lucrează de ani buni în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Planul Urbanistic Zonal aprobat de consilieri are ca scop restructurarea funcțională și spațială a suprafeței de teren, pentru a dirija dezvoltarea urbană a municipiului Caransebeș pe o direcție contemporană și în conformitate cu standardele europene de proiectare urbană și legislația în vigoare.

Prin realizarea acestui proiect inițiatorii lui susțin că s-ar dirija dezvoltarea urbană a municipiului Caransebeș pe o direcție contemporană și în conformitate cu standardele europene de proiectare urbană și cu legislația în vigoare. Comisia de specialitate a Consiliului Local subliniază faptul că „dezvoltarea propusă este una optimă pentru municipalitate, deoarece astfel se utilizează eficient un teren care în prezent este neconstruibil din cauza lipsei de reglementări urbanistice care să dirijeze dezvoltarea urbană în zonă. Faptul că municipalitatea dorește să dezvolte un teren care este situat în mare parte în intravilan, în detrimentul extinderii către periferii este un bun exemplu de aplicare a principiilor contemporane de urbanism”.

Conform raportului de specialitate, vechiul depozit militar din Valea Cenchii a devenit zonă de locuințe, aproape 50% din totalul terenului fiind ocupat de case construite, restul sunt spații verzi, circulații carosabile, pietonale, parcări auto, depozitare selectivă a deșeurilor și zone care așteaptă a fi utilizate pentru construcții. În special familiile de tineri au beneficiat de teren gratuit, conform legii, pentru construirea de locuințe.

Prin PUZ se propune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, care să deservească întreaga zonă. În acest sens, Aquacaraș are deja un proiect pentru etapa a III-a de introducere și modernizare a rețelei de apă în cartier. Și tot prin PUZ se propune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu gaz, ce va fi racordat la cea mai apropiată conductă, primarul Felix Borcean declarând public intenția de a se apela la un credit bancar pentru introducerea rețelei de gaz în cartierele Jupa, Valea Cenchii și Teiuș.