Carta Albă a Apărării – adoptată de Guvernul României! Urmează dezbaterea în Parlament

Prin Carta Albă a Apărării, țara noastră beneficiază de serviciile unor forțe armate capabile să protejeze interesele naționale vitale. Deputatul Dumitru Rujan, membru al Comisiei pentru apărare, a anunțat deja că va susține prin vot documentul.

Carta Albă a Apărării pentru anul 2021 a fost adoptată de Guvernul României, iar în perioada următoare va fi dezbătută în Parlament. Documentul concretizează angajamentul ferm al Guvernului pentru asigurarea securității poporului român și pentru apărarea teritoriului, valorilor și intereselor naționale. Scopul ei fundamental este de a stabili un set integrat și cuprinzător de măsuri și acțiuni pe termen mediu și lung în domeniul apărării, menite să asigure României forțe armate capabile să protejeze interesele naționale vitale, oricând va fi nevoie. Prin Programul de guvernare au fost alocate resursele necesare, existând premise temeinice pentru alocarea unui nivel adecvat al acestora și în perspectiva următorilor ani.

„Ca membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, voi vota pentru adoptarea acestui document important și strategic pentru siguranța națională a țării noastre”, a anunțat parlamentarul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.