Carnaval pe Muntele Mic!

Se dă startul la concursuri pe Muntele Mic! După ce săptămâna trecută a avut loc pe Semenic prima etapă a Cupei de Vest, weekendul acesta se va desfășura finala în Munții Țarcu, nu înainte însă de lupta schiorilor la Cupa Muntele Mic.

Weekendul de concursuri debutează astăzi cu renumita Cupă Muntele Mic, ajunsă la cea de-a V-a ediție. Schiorii își iau avânt pe pârtie încă de la 11 dimineața, după ce înscrierile au fost finalizate. Împărțiți în câte șase categorii pentru femei și șase pentru bărbați, peste o sută de participanți din județ, dar și din Timiș și Arad vor încerca să facă față slalomului uriaș. „Concursul este organizat de Primăria Caransebeș și Clubul Montan Caransebeș și se va desfășura pe pârtia Nordica. Vor participa concurenți de toate vârstele, avem șase categorii la femei și șase la bărbați. Premiile vor consta în bani și obiecte oferite de Primărie și de alți sponsori”, explică pentru Express de Banat Coco Galescu.

Momentul culminat al va începe odată cu lăsarea serii, când toți cei prezenți vor putea participa la Carnavalul Costumelor, urmat de petrecerea în aer liber în zăpadă și încheiat cu pelerinajul cu torțe la Crucea Eroilor de pe pârtia Nordica. Tot în această seară vor fi acordate premiile celor mai pricepuți schiori din concurs.

Mâine pârtia va fi asaltată de schiorii finalei Cupei de Vest, cu proba slalomului special, după care fericiții câștigători își vor primi premiile. Pe parcursul întregului weekend competiția va fi la cote maxime, toți concurenții întrecându-se în stil, viteză și îndemânare la concursurile de pe Muntele Mic.