Carmangeriile și unitățile de procesare și depozitare a cărnii, sub lupa DSVSA Caraș-Severin

carmangerii

Inspectorii sanitari veterinari din Caraș-Severin intensifică verificările în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare.

Pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA), în perioada sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin intensifică controalele în unitățile autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza județului.

Astfel, în această perioadă sunt verificate cu precădere abatoarele care taie porcine, unitățile de tranșare, unitățile de procesare și depozite frigorifice, carmangeriile, măcelăriile, magazine alimentare care funcționează în incinta piețelor agroalimentare și în alte locuri amenajate și autorizate, târgurile și expozițiile unde se expun/comercializează produse alimentare, depozitele alimentare, unități de alimentație publică, restaurante, pensiuni, care prepară și servesc hrana consumatorilor finali, unitățile de comercializare pește, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, depozitele pentru fructe și legume, unitățile de panificație și unitățile pentru fabricarea produselor zaharoase.

Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor. În timpul controalelor oficiale, la suspiciune, se vor recolta probe de alimente”, precizează directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin, dr. Pavel Borchescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/