Care sunt beneficiile adidașilor de alergare?

adidasi nike

Există o serie de beneficii asociate alergării, inclusiv scăderea tensiunii arteriale și a greutății corporale și creșterea capacității pulmonare. În timp ce tipurile de echipamente necesare alergătorilor sunt relativ limitate, o pereche de adidași de alergare este o necesitate.

O pereche bună de adidași Nike de alergare, de exemplu, nu numai că asigură o amortizare substanțială a tălpii intermediare, dar oferă și sprijin arcului, ajută la prevenirea accidentărilor și pot promova performanțe sportive îmbunătățite.

Adidașii de alergare oferă picioarelor o protecție mai avansată decât alte tipuri de adidași. Picioarele dvs. sunt mai bine protejate printr-un plus de sprijin și stabilitate, deoarece acest tip de adidași:

leader board 728 x 90 px
  • Remediază suprapronația, care se întâmplă atunci când piciorul dvs. se rostogolește spre interior în timp ce alergați. Acest lucru vă aliniază genunchiul de la piciorul inferior înclinându-se spre interior. Suprapronarea poate provoca atele tibiei, fasciita plantară, monturi și alte probleme potențiale.

  • Remediază supinația, care se întâmplă atunci când piciorul dvs. se rostogolește în exterior în timp ce alergați. Supinația stresează suplimentar ligamentele și oasele din exteriorul piciorului, provocând dureri de genunchi.

  • Adaugă protecție, permițând adidașilor să absoarbă mai mult impactul; cu toate acestea, tălpile intermediare mai moi nu rezistă atât de mult. Deci, cu cât amortizarea este mai mare, cu atât mai des va trebui să vă cumpărați adidași de alergare noi.

  • Sprijină arcurile piciorului, ceea ce este esențial pentru persoanele cu picioarele plate. Chiar și persoanele cu arcuri înalte pot beneficia de tipul corect de adidași de alergare.

Există studii la Colegiul American de Medicină Sportivă care arată că amortizarea tălpii intermediare și sprijinul arcului piciorului poate preveni leziunile cauzate de utilizarea excesivă, cum ar fi tendinita, fracturile de stres și durerile articulare.

Amortizare pentru talpa intermediară

Amortizarea tălpii intermediare este unul dintre cele mai importante beneficii asociate cu utilizarea adidașilor de alergare. După cum sugerează numele, talpa intermediară este zona dintre partea din față și călcâiul piciorului. Colegiul American de Medicină Sportivă spune că amortizarea picioarelor oferită de adidașii de alergare poate reduce o parte din stresul plasat pe călcâi, glezne și degetele de la picioare, în timpul unei alergări. Acest lucru face ca activitatea să fie mai confortabilă și mai sigură. Amortizarea adecvată poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea sau prevenirea durerilor de genunchi, șold și spate, deoarece îmbunătățește mecanica corpului.

Suportul arcului piciorului

Suportul arcului este o necesitate pentru persoanele cu picioarele plate – mai ales dacă aceștia au o rutină regulată de exerciții fizice. Așadar, nu este o surpriză faptul că suportul arcului oferit de majoritatea adidașilor de alergare este un beneficiu major pentru cei mai avizi sportivi. Colegiul American de Medicină Sportivă sugerează ca alergătorii cu picioarele plate să consulte un kinetoterapeut sau un fiziolog de exerciții pentru recomandări despre cei mai buni adidași de alergare. În timp ce alergătorii cu picioare plate se pot bucura de cel mai mare beneficiu de stabilitatea arcului găsit în majoritatea adidașilor de alergare, chiar și cei cu arcuri înalte pot beneficia de un tip de sprijin adecvat.

Prevenirea accidentărilor

În multe cazuri, adidașii de alergare pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de accidentări. De fapt, studiile sugerează că amortizarea tălpii intermediare și suportul arcului descrise mai sus pot preveni accidentările excesive, cum ar fi tendinita, fracturile de stres și durerile articulare. Deși alergarea în picioarele goale a crescut în popularitate în ultimii ani, riscul de tăieturi și zgârieturi este ridicat.

Performanță atletică îmbunătățită

Cei care folosesc tipul potrivit de adidași de alergare pot simți o îmbunătățire atletică mai mare decât cei care nu o fac. Experții cred că acest lucru se datorează probabil mai multor factori, inclusiv un confort mai mare și o capacitate de alergare îmbunătățită. Prin urmare, alergătorii competitivi ar trebui să beneficieze și mai mult de purtarea adidașilor potriviți. Chiar și cei care nu concurează pot obține în continuare îmbunătățiri ale performanței atletice prin purtarea de adidași de alergare.

Selectarea unei perechi de adidași de alergare necesită o atenție deosebită. Există zeci de branduri și stiluri de adidași și probabil că va dura ceva timp să găsiți potrivirea ideală pentru nevoile picioarelor dumneavoastră.

Deși nu există un tip de adidași potrivit pentru toți alergătorii, este important să înțelegeți cum adidașii de alergare bine construiți vă pot aduce beneficii picioarelor și rutinei dvs. de exerciții fizice.