Care politicieni vor fi huiduiți mâine la Iași?

Bună întrebare. Să te duci mâine la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, să le vorbești pensionarilor, cărora tocmai le-ai mărit pensiile, să le promiți bugetarilor lefuri mai mai, să-i asiguri pe transportatori și agricultori că o să faci tot ce e posibil (inclusiv să te dai peste cap) ca să le fie bine, iar ei să te huiduie ca la galerie: „Pe ei. Pe ei, pe ei pe mama lor”, asta înseamnă să fii român adevărat și să urăști politicienii din tot sufletul tău.

Zilele astea s-au făcut pariuri legate de cei mai înjurați politicieni ce vor fi prezenți mâine la Iași. Anul trecut, la diferență mică, pe primele două locuri s-au situat nea Nicu Ciucă și Marcelu de la PSD. „Hoții!, „Hoții!” au strigat urmașii, urmașilor lu’ Ștefan cel Mare, a lu’ Lăpușneanu și ai lui’ Moș Ion Roată. De atâtea huiduieli, cei doi nu s-au mai prins în marea horă și au plecat și fără macar să guste ceva din bunătățile pe care le pregătiseră gazdele. Pe drum, spre Focșani, au oprit mașina la un chioșc potolindu-și foamea cu eugenii și napolitane. „Vezi, Marcelu, cum e viața asta. Eu care n-am luat un capăt de ață de la nimeni, că vorba aia, mie și lu’ nevastă-mea ne ajung leafa mea și pensia militară, iar ei mă făcură hoț.” Chole, pardon, Ciolo, l-a bătut prietenești pe umăr, zâmbindu-i: „Bă, Nicule, îți faci câteodată niște probleme de zici că ești copil. Lasă-i, bre, să-și facă damblaua. Că dacă și bucuria asta le-o luăm… Ei strigă, ei aud. Doar n-o să ne pune mintea cu ei. Păi de polemici are nevoie țara asta sau de liniște?”

Parcă văd că anul acesta va fi la fel. Românul nu-i român dacă nu le trage una după ceafă celor care vin de la București să sărbătorească Mica Unire. Așa că, revin cu întrebarea: ce politician va fi cel mai huiduit mâine la Iași? Ciolacu sau Ciucă? Orban ori Drulă? Jorjelu sau poate Șoșo? Sau altfel spus, pentru care dintre cei șase ați opta? Cum? Îi luați la pachet, că nu e unul mai bun decât celălalt? Faceți cum vreți, dar numai faceți-o că, vorba aia, o sărbătoare ca asta fără huiduieli e ca și nunta fără lăutari!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/