Care este soarta investiției de peste 8 milioane de lei în microcentrale, după desființarea CET?

Cei care conduc orașul au declarat în repetate rânduri că societatea de termoficare este ultima păguboasă pentru bugetul și buzunarele reșițenilor. Astfel că s-a trecut la luarea unor măsuri extreme.

De ieri, s-a pus lacătul pe ușa societății, iar angajații au fost trimiși acasă. Prin urmare, de acum înainte orașul nu mai are sistem centralizat de încălzire, dar, așa cum Express de Banat a mai relatat, municipalitatea caută alte soluții să asigure căldura și apa caldă foștilor abonați ai CET 2010.

Lucrurile au fost incerte o bună perioadă de timp, mai ales că, recent, Primăria Reșița a făcut investiții serioase în sistemul centralizat de încălzire, cumpărând și montând, dintr-un credit contractat special pentru CET 2010, mai multe microcentrale de cartier. 8 la număr, acestea au fost repartizate în tot orașul, iar decizia aleșilor locali de a pune lacăt pe ușa societății a generat o serie de controverse. Asta, pentru că reșițenii au crezut că și microcentralele vor fi închise după ce s-au investit în ele sume monstruoase de bani.

Lucrurile însă nu stau chiar așa. Obiectivele vor fi folosite pentru încălzirea punctuală a unităților bugetare. Mai exact, 7 dintre ele au fost deja adaptate, iar pentru cea de a opta încă se caută soluții. În cazul în care nu va putea fi folosită pentru încălzirea instituțiilor publice, atunci va intra în conservare până la atragerea de noi fonduri. Cel puțin, acestea sunt explicațiile care vin atât din partea administrației locale, cât și a celor care au condus CET-ul.

În urma mutării microcentralelor sau a adaptării lor, vor avea căldură toate școlile din oraș. La Colegiul Național ,,Traian Lalescu” lucrările sunt aproape gata. La școlile generale 2 și 12 încă se lucrează la racorduri în această perioadă, însă cei care fac lucrările nu își fac vreo grijă că elevii ar intra în iarnă fără apă caldă sau căldură.

,,Cu privire la CET, știți foarte bine că nu s-a prezentat nimeni nici la prima licitație, nici la a doua. Nici măcar la negociere, și atunci nu există altă variantă decât să încercăm să asigurăm agent termic, apă caldă și căldură, după o prioritizare a acestor lucrări: în primul rând la unitățile școlare, după aceea la alte instituții și, nu în ultimul rând, la persoanele fizice care au fost racordate, a spus Mihai Stepanescu în urma celui mai recent plen de Consiliu Local.

Pentru persoanele fizice se vor face analize, iar administrația va acorda ajutoare pentru achiziția de centrale termice, după anumite criterii. Edilul-șef spune că persoanele care sunt îndreptățite să primească bani îi vor primi.

Comments

  1. juristul says:

    Nu exista nici un criteriu de acordare a ajutoarelor pentru persoane fizice stimabililor,ati pus pe cei de la asistenta sociala sa umble prin oras sa bata la usi ca hienele, sa ia oamenii prin suprindere sa vada fiecare familie ce venit au,dar prin toate hotararile de consiliu local anterioare s-au dat ajutoare la toti,indiferent de venituri,cei care aveau incalzire pe orizontala li se deconteaza o investitie pana in cuantum de maxim 3000 de lei iar cei care erau racordati la ,,pausal” pana in maxim 2000 de lei
    Cat despre cele 8 centrale,aici s-au furat bani la greu..

  2. Ceausescu says:

    le cumpara barbalata pe toate :)))

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/