Cardurile elevilor din Caraș-Severin, alimentate cu banii pentru îmbrăcăminte și rechizite

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preșcolari și elevi din familii defavorizate. În Caraș-Severin, de acest sprijin beneficiază, într-o primă fază, 1.500 de elevi.

Ministerul Educației a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în data de 9 septembrie, listele parțiale cu preșcolarii și elevii eligibili pentru tichetele sociale sprijin educațional pentru anul școlar 2022- 2023.

În acest context, precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, au fost virate tichetele, alocație în cuantum de 500 lei, numai copiilor eligibili, aflați pe listele parțiale, care au card emis. Creditarea tichetelor a fost finalizată, suma totală virată astăzi beneficiarilor fiind de 750.000 de lei.

„Pentru anul școlar 2022-2023, au fost depuse, până la ultima raportare din 15 septembrie, 2.664 de solicitări pentru tichetele sociale, iar pentru prima tranșă de bani au fost declarați eligibili 1.500 de elevi. Elevii eligibili care au card emis, dar care nu s-au regăsit pe listele parțiale vor primi tichetele, cel mai târziu, la începutul lunii octombrie 2022. Elevii eligibili care nu au card emis, precum și elevii care au declarat pierdut cardul și cărora le vom remite unul nou, vor primi cardurile la finalul lunii octombrie, iar tichetele, după confirmarea distribuirii cardurilor, probabil în cursul lunii noiembrie. Termenele de mai sus sunt orientative, respectarea este condiționată de finalizarea listelor și de timpul de emitere necesar emitenților.”, explică purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

  • copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 de lei);
  • elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Această măsură de sprijin oferită elevilor este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/