După ce săptămâna trecută a fost anunțat programul celei de-a patra ediții a maratonului din Munții Țarcu, un nou concurs de ciclism va umple pădurile de pe Cheile Nerei de turiști pe două roți dornici de mișcare și natură.
Mountain Bike Race Cheile Nerei își va inaugura prima ediție în data de 14 iunie. Competiția a fost pusă la cale de Clubul Kiwanis Timișoara. Chiar dacă zona Cheilor Nerei nu duce lipsa de turiști, organizatorii evenimentului consideră că potențialul turistic al zonei nu este valorificat la maximum. În sprijinul acestei idei de promovare a unei zone cu adevărat deosebite, dar și din dorința de a pune în valoare sportul în aer liber, a luat naștere competiția de ciclism de malul Nerei.
Astfel, bicicliștii de orice vârste sunt așteptați din data de 14 iunie la Sasca Română. Înscrierile se vor face începând cu orele 8 și jumătate, iar cei care doresc să participe vor trebui să scoată din buzunare fie 20 de lei, în cazul în care plata se face prin transfer bancar, fie 25 de lei, dacă sunt achitați la locul de start al competiției.
Cei care vor să participe trebuie să știe și că banii vor fi investiți în scop caritabil. Astfel, pe lângă voie bună și distracție în aer liber, bicicliștii vor avea satisfacția de a fi contribuit la bucuria și sănătatea copiilor din cadrul spitalului Loius Țurcanu.
„Întregul profit rezultat în urma acestui eveniment va merge către acțiunea Ei Merită Ajutor, desfășurată de Clubul Kiwanis Timișoara. Proiectul E.M.A își propune sprijinul spitalului pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu. Spitalul Louis Țurcanu este cel mai important spital de copii din vestul țării, deservind patru județe”, au explicat organizatorii în descrierea evenimentului.
Cursa își deschide brațele pentru toți bicicliștii amatori sau profesioniști cu vârstă de peste 14 ani. Competițiile vor fi organizate pe categorii, în funcție de sex și vârstă. Premiile vor fi acordate locurilor întâi, doi și trei din cadrul fiecărei categorii în parte.
Legătura dintre sport și natură, în favoarea sănătății, a început să fie din ce în ce mai valorificată la nivel de județ. Competițiile pe traseele naturale din Caraș-Severin, pentru că atrag anual sute de turiști, sunt o verigă de bază în ceea ce privește promovarea celor mai frumoase zone cu potențial turistic din județ.
Foto: etsuteka.wordpress.com