Cărăşenii menţin trendul incorect al relaţiilor de muncă cu sincope

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Munca la negru a fost din nou sancţionată de inspectorii de muncă din Caraş-Severin. În septembrie, au fost depistate nouă noi cazuri, dar şi o grămadă de nereguli în relaţiile de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Caraş-Severin a efectuat luna trecută peste 250 de controale la agenţii economici din judeţ, cele mai multe – 154 – fiind în domeniul relaţiilor de muncă şi 98 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Amenzile contravenţionale aplicate au totalizat o valoare de 156.000 lei.

În cadrul acţiunilor de control, au fost identificate 9 persoane care lucrau la «negru» la 5 angajatori, aceştia din urmă fiind sancţionaţi cu amendă totală de 90.000 lei. Domeniile de activitate ale angajatorilor care au folosit muncă fără forme legale sunt construcţiile, prelucrarea lemnului, comerţ, agricultură. Precizăm că pentru fiecare persoană identificată fără forme legale, angajatorii pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 lei. Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 119.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei muncii privind evidenţa orelor lucrate, munca suplimentară, neacordare repaus săptămânal, neeliberare documente la solicitarea scrisă a propriilor salariaţi, necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în aplicaţia electronică constituită la nivel national (Revisal), munca fără forme legale“, precizează inspector-șef Eugenia Florica Mihăescu, în comunicatul remis presei de ITM Caraş-Severin.

promovare banner maxagro

Nici domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă nu a fost neglijat de inspectorii ITM, valoarea sancţiunilor fiind în valoare de 37.000 lei. Neregulile constatate au fost în principal nerealizarea controlului medical periodic, neefectuarea instruirii lucătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, necomunicarea evenimentelor la inspectorat, neasigurarea măsurilor de securitate a lucrătorilor pentru lucrările executate la înălţime sau nedeţinerea unui aviz de funcţionare ISCIR. De la aceste nereguli pleacă cel mai probabil şi cauzele accidentelor de muncă produse în judeţ în luna septembrie. Potrivit ITM Caraş-Severin, angajatorii au comunicat 3 evenimente soldate cu tot atâtea cazuri de invaliditate temporară de muncă. După finalizarea cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă aceste evenimente vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/