Cărășenii l-au impresionat pe campionul olimpic Ilias Iliadis

Sportivii de la Muncitorul Reșița și Energetica Caransebeș au participat cu succes la Memorialul Aurel Câmpeanu la judo, competiție desfășurată la Focșani. Invitatul de onoare al organizatorilor a fost dublul campion olimpic, grecul Ilias Iliadis.

Sportivi de la 43 de cluburi din România, Serbia, Ucraina și Republica Moldova au onorat cu prezența la acest puternic turneu internațional de judo. Printre concurenți s-au aflat și tineri judoka de la cele două cluburi din Caraș-Severin, Muncitorul Reșița și Energetica Caransebeș. Aceștia nu s-au întors cu mâna goală, ci cu un total de cinci medalii, dintre care una de aur și patru de bronz.

Cele mai multe dintre ele au fost cucerite de reprezentanții CS Energetica, un aur și trei medalii de bronz. Astfel, pe primul loc s-a clasat multipla medaliată în competițiile naționale, Georgiana Copăceanu, la categoria 52 kg, U16. Medalii de bronz au obținut Alexandru Borcean (38 kg, U14), Patricia Nistor (48 kg, U14) și Andreea Hanțig (48 kg, U16). Caransebeșenii au avut și două locuri 5, prin Daniela Hanțig și Andreea Albu. Sportivii din Caransebeș sunt pregătiți de antrenorii Ion Radu și Ioan Răuțu. Deplasarea delegației la competiția de la Focșani a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Caransebeș.

Și reprezentanții C.S. Muncitorul Reșița s-au remarcat la Memorialul Aurel Câmpeanu de la Focșani, prin cucerirea a două medalii de bronz. Ambele, la aceeași categorie de vârstă, U14, prin Carmen Pârvulescu (52 kg) și David Boldea (50 kg), care l-a avut adversar în finala pentru bronz chiar pe colegul său, Bogdan Cumpănașu. Sportivii reșițeni sunt pregătiți de antrenorul Dan Păștean.

„A fost o competiție utilă pentru sportivii noștri. Un turneu deosebit de puternic, așa cum avem nevoie pentru a progresa. Am avut onoarea ca sportivii noștri să fie urmăriți de un mare campion, Ilias Iliadis, cel care a scris istorie în judo-ul mondial”, a spus antrenorul reșițean Dan Păștean.

La întrecerea de la Focșani, invitați de onoare au fost grecul Ilias Iliadis, campion olimpic de judo în 2004 și 2012, la Atena fiind cel mai tânăr medaliat cu aur olimpic din istoria judo-ului, Alina Dumitru și un reprezentant al gazdelor, fostul mare sportiv Adrian Croitoru.