Un proiect social, orientat spre copiii din centrele de plasament, va fi implementat și în Caraș-Severin. Asta dacă asociația care a inițiat proiectul va găsi deschidere în rândul oamenilor obișnuiți. Oricine poate contribui la proiectul care își propune să ofere celor instituționalizați zâmbete și educație prin metode interactive.
Copiii din centrele de plasament merită un viitor mai bun, așa că județul Caraș-Severin apare pe lista unui proiect cu totul nou. Voluntarii care doresc să aducă un strop de fericire în viața copiilor din centrele de plasament și să le redea încrederea că și ei pot ajunge mari sunt așteptați la muncă. O muncă de 3 ore/săptămână, precedate de un training, astfel că și cei fără experiență anterioară se pot înscrie.
„Apelul la voluntariat se adresează tinerilor peste 16 ani și adulților din toate domeniile, persoane cu inițiative, responsabile și implicate, spontane și dornice să facă mici minuni pentru copiii din centre. Voluntarii nu trebuie să aibă experiență de predare pentru că înainte de începerea activităților în centre participă la un training în care învață despre nevoile copiilor și cum să lucreze cu ei”, anunță Asociația Lindenfeld, cea care coordonează programul educațional „Ajungem Mari”.
Programul este deja funcțional în București și alte 25 de județe. Până acum, din proiect fac parte 850 de voluntari, care au ajutat 1.500 de copii.
Cei interesaţi să coordoneze programul în Caraș-Severin pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro. Mai multe informații despre atribuțiile coordonatorilor găsiți accesând pagina http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/