O firmă din Prahova, cu patru angajați, garanția unui management performant la Aquacaraș! [UPDATE]

explo 1000x200

Directorul Anatoli Liber și membrii Consiliului de Administrație de la SC Aquacaraș rămân pe poziții. Cel puțin deocamdată!

Neînțelegerile dintre ADI Acvabanat și Consiliul Județean Caraș-Severin legate de controlul asupra societății de apă și canal au întârziat procedura de atribuire a contractului privind selecția administratorilor societății. În aceste condiții, aleșii județeni l-au însărcinat pe Marius Bălean, reprezentantul administrației județene în AGA la Aquacaraș, să prelungească mandatele directorului executiv și ale membrilor Consiliului de Administrație pentru încă două luni.

Printr-un proiect de hotărâre, reprezentantul CJ în AGA a fost mandatat expres ca într-o ședință extraordinară, pe care trebuie să o convoace și a convocat-o, să prelungească mandatul membrilor CA cu patru luni. Au fost probleme legate de instituția care trebuia să organizeze această procedură de selecție a administratorilor societății, a fost un diferend între Consiliul Județean și ADI Acvababat. Până la urmă, au înțeles și colegii noștri din ADI Acvabanat că unitatea tutelară în această situație este Consiliul Județean. Procedura este în desfășurare, ca urmare, printr-un proiect de hotărâre, Marius Bălean, reprezentantul CJ în AGA la Aquacaraș, a fost împuternicit să prelungească cu încă două luni mandatele, acesta fiind termenul maxim. Săptămâna viitoare semnăm contractul cu firma care va face selecția noilor membri ai Consiliului de Administrație de la Aquacaraș”, a explicat președintele Silviu Hurduzeu.

Consiliul Județean va plăti aproximativ 25.000 de lei plus TVA unei firme din Prahova care se va ocupa de selecția oamenilor potriviți pentru a administra Aquacaraș, o societate prin care se derulează în Caraș-Severin proiecte de sute de milioane de euro! În 8 decembrie anul trecut, a fost publicat în SEAP anunțul privind achiziția serviciilor de recrutare prestate de un expert independent care să efectueze selecția candidaților pentru posturile de administratori ai SC Aquacaraș. O lună mai târziu, în 9 ianuarie 2017, a fost finalizată procedura de atribuire către Pluri Consultants România, iar săptămâna viitoare, așa cum a spus președintele Hurduzeu, ar trebui semnat contractul. Firma prahoveană și-a luat angajamentul că în 51 de zile va oferi numele potrivite pentru administrarea sutelor de milioane de euro de la Aquacaraș.

Potrivit celor mai recente date oficiale obținute de la Registrul Comerțului, Pluri Consultants România este o firmă din Ploiești, înființată în anul 2000. Care are doar patru angajați! Rămâne de văzut dacă această firmă își asumă în contractul cu Consiliul Județean și anumite răspunderi în cazul în care oamenii pe care îi va selecta pentru a administra Aquacaraș nu vor manageria performant societatea!

UPDATE, ora 13.30

Serviciul Comunicare al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a ținut să facă precizări suplimentare legate de firma care va selecta persoanele potrivite pentru conducerea Aquacaraș:Alegerea firmei care se va ocupa de recrutarea membrilor Consiliului de Administraţie a SC Aqucaras SA s-a făcut prin licitaţie electronică cu respectarea prevederilor legale, mai exact Legea nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi HG 722/2016.

Până data de 15.12.2016, termenul limită pentru depunerea ofertelor, a fost aplicată o singură ofertă, cea a firmei Pluri Consultants Romania. În perioada de evaluare, au fost solicitate clarificări, iar în urma răspunsurilor primite, oferta tehnică a celor de la Pluri Consultants Romania a fost declarată admisă.

Contractul are o valoare de 25.900 lei (fără TVA), iar potrivit ofertei tehnice depuse de Pluri Consultants Romania, procesul de selecţie va dura 51 de zile din momentul publicării pe site a Scrisorii de aşteptări privind selecţia membrilor Consiliului de Administraţie a SC Aquacaraş S.A.

Compania Pluri Consultants Romania a fost înfiinţată în anul 1993 ca sucursala a companiei franceze Pluri Consultants Franţa, iar în anul 2000 sucursala franceză a fost trasformată în entitate juridică română.

In oferta tehnică depusă, firma a făcut dovada experienţei pe care o are în domeniu prin prezentarea unei selecţii de peste 40 de companii, cu capital privat si de stat, pentru care au desfăşurat activităţi de evaluare în vederea recrutării şi au detaliat un proces de selecţie ce respectă principiile nediscriminării, tratamentului egal şi transparentei, cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al S.C. Aquacaraş S.A.

Miercuri, 25 ianuarie 2017, experţii firmei Pluri Consultants Romania se vor afla la Reşiţa unde au programată prima şedinţă cu membrii comisiei care îi va asista şi care este compusă din reprezentanţii: Consiliului Judeţean Caraş-Severin (2 membrii), SC Aquacaras SA (1 membru), Primăria Municipiului Reşiţa (1 membru) şi Primăria oraşului Moldova Nouă (1 membru)”.

banner 970 x 250