Cărășenii, informați despre cum pot face agricultură performantă pe bani europeni

informare pns 2

Caravana PNS a pornit în această săptămână la drum și în Caraș-Severin. Producătorii agricoli au primit informații despre fondurile europene pe care le au la dispoziție pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală.

Tur de forță pentru specialiștii Direcției Județene Agricole, care luni, 30 ianuarie, și-au început periplul prin județ pentru a prezenta fermierilor Planul Național Strategic al României pentru perioada 2023 – 2027.

Așadar, „Caravana cunoașterii”, așa cum au denumit cei de la Ministerul Agriculturii campania de prezentare a Planului Național Strategic, s-a oprit zilele acestea în aproape 20 de unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin, printre care numărându-se Topleț, Brebu, Mehadica, Băile Herculane, Cornereva, Gârnic, Constantin Daicoviciu, Sacu, Zăvoi, Ciuchici, Vărădia, Vrani, Răcășdia, Zorlențu Mare, Băuțar, Naidăș, Socol și Obreja.

informare pns

Planul Național Strategic al României 2023 – 2027 a fost aprobat la începutul lunii decembrie 2022 de Comisia Europeană și are un buget de 15,8 miliarde de euro, dintre care 907,1 milioane de lei sunt alocați investițiilor în dezvoltarea fermelor, 502,4 milioane de euro pentru irigații zonale și locale, 420,3 milioane de euro pentru tinerii fermieri, iar 375,2 milioane de euro pentru investiții în depozitare și procesare, informează reprezentanții Direcției Județene Agricole Caraș-Severin.