Cărășenii, chemați să facă parte din Via Transilvanica

via transilvanica in caras severin

În Caraș-Severin, este nevoie de voluntari care să se ocupe de porțiuni din Via Transilvanica.

După modificarea traseului, care acum trece prin centrul Reșiței, porțiunea din Caraș-Severin, denumită Terra Banatica, măsoară peste 260 km. Alin Ușeriu, unul dintre fondatorii drumului, consideră că traseul a devenit mai interesant atât pentru oraș cât și pentru turiști. Asta deoarece drumeții au posibilitatea de a beneficia de tot ce oferă orașul.

Fiind însă vorba despre o porțiune atât de lungă, în Caraș-Severin este cel mai mult de lucru la întreținerea și dezvoltarea traseului. De aceea, Ușeriu invită cărășenii să se alăture echipei Via Transilvanica din Caraș-Severin coordonată de Cătălin Gavrilă. Iubitorii drumului parcurs la pas pot deveni părinți de drum, adică oameni care să se ocupe de o bucată de traseu. „Asta înseamnă să parcurgă regulat porțiunea în cauză, să dialogheze cu autoritățile și cu turiștii, să semnaleze problemele și să încerce să le rezolve. Pe porțiunea din Caraș-Severin, județul practic reprezintă România și e important ca traseul să fie cât mai bun”, a spus Alin Ușeriu.

Întrebat în legătură cu numărul de turiști care parcurg Via Transilvanica, Ușeriu estimează că, anual, cam 30.000 de drumeți străbat porțiuni de traseu. „În Caraș-Severin și Mehedinți încă sunt puțini dar din zona Putna pleacă în jur de 15-20 pe zi, poate chiar mai mult. Oamenii aceștia vor ajunge și în Caraș-Severin. De pildă, zilele trecute, la Porțile de Fier au ajuns cinci-șase oameni originari din Australia, Germania, Anglia, România. Vor fi tot mai mulți ca ei și va ajunge și grosul celor care au pornit în anii anteriori și fac bucăți de traseu”, a încheiat Ușeriu.
Foto: captură
Citește și: Centrul Reșiței, străbătut de Via Transilvanica
Citește și: Banatul Montan, marea provocare a Via Transilvanica

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/