Cărășenii, așteptați să depună cererile pentru subvenția de 100 de euro la hectar

fermieri pe camp

A început depunerea cererilor pentru subvenția de 100 euro/hectar, acordată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale fermierilor din sectorul vegetal.

Cererile de acordare a grantului se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin, din această lună și până în 08 martie, inclusiv.

Potrivit Ministerului Agriculturii, bugetul total al schemei este de 1.200.000.000 lei, reprezentând echivalentul a 243.239.956 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR pe anul 2024.

Valoarea maximă a subvenției acordate pe întreprindere beneficiară nu poate depăși 280.000 euro, iar plățile se fac până la data de 30 iunie 2024.

Pentru acordarea grantului direct, solicitanții trebuie să depună cererea pretipărită pusă la dispoziție de către APIA însoțită de copia documentului de coordonate bancare – cont bancar activ, numai în situația în care acesta a suferit modificări față de cel înscris în cererea de plată pentru anul 2023.

Subvenția de 100 euro/hectar se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului pentru anul de cerere 2023, pentru minimum un hectar cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/