Caraș-Severinul, scos de pe Via Transilvanica? „Acest pericol este real!”

Resita: Romeo Dunca pe Via Transilvanica

Județul care vrea să trăiască din turism și care astăzi înseamnă cea mai mare parte din Via Transilvanica ar putea fi ocolit de cei care se aventurează pe jos ori cu bicicleta pe traseul turistic!

Banatul Montan e traversat de Via Transilvanica pe o lungime de 240 de kilometri, iar frumusețea și diversitatea cadrului natural de aici ar trebui să atragă o mulțime de turiști. E unul dintre punctele importante cuprinse în Strategia de dezvoltare a Caraș-Severinului, numai că situația din teren vine să confirme încă o dată bătaia de joc la adresa „celui mai frumos județ din România”, așa cum se tot fălesc factorii noștri de decizie. A constatat-o chiar Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, care s-a aventurat pe Via Transilvanica, de la Putna, pe două roți, către județul pe care îl conduce. N-a reușit să parcurgă tot traseul, s-a oprit chiar la intrarea în Caraș-Severin!

„Pe Via Transilvanica sunt niște probleme reale, ăsta este motivul pentru care am vrut să fac tot acest traseu. Nu am reușit, m-am oprit la granița cu județul Caraș-Severin. Am avut o surpriză neplăcută să constat că intrarea în județ e nepracticabilă. Am vrut să văd cum e tot traseul din țară, ca să fac o comparație corectă față de ceea ce oferim noi, din două puncte de vedere: peisagistic și al condițiilor potecii respective. Problemele grave le-am întâlnit chiar la intrarea în județ. Există și în partea ce ține de Hunedoara, la Sarmisegetusa Ulpia e un blocaj, un cetățean tupeist a tras un gard și a închis traseul. E o problemă rezolvabilă, dar se poate și ocoli. Vegetația e mare, netoaletată, drumul nu se poate folosi. După intrarea la noi în județ, traseul e obstrucționat de un gard!”, a spus Romeo Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Via Transilvanica, „Drumul care unește”, un traseu turistic de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, este destinat drumeției pe jos sau cu bicicleta și, avertizează Romeo Dunca, ar putea ocoli de acum încolo județul Caraș-Severin. „Rămâne să rezolvăm problemele, fluxul mare de turiști va ajunge aici anul viitor sau peste doi ani. Va trebui să dăm niște bani administratorului de acolo, să nu riscăm ca Via Transilvanica să ocolească județul nostru pentru că poate foarte simplu să facă asta. Poate trece prin județul Hunedoara, să meargă pe la Petroșani și prin spatele Munților Retezat, pe un traseu de asemenea foarte frumos, și să iasă la Cerna Sat, să ne ocolească complet! Acest pericol este real și trebuie să intervenim!”, a explicat șeful CJ.

Undeva la 200.000 de lei, estimează Romeo Dunca, ar fi suficienți pentru remedierea problemelor și evitarea riscului ca Via Transilvanica să ocolească Banatul Montan. „Pentru 200 de kilometri e o nimica toată!”, a conchis președintele.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/