Carantină prelungită cu încă o săptămână în Dumbrăvița. Decizia CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să propună prelungirea carantinei în Dumbrăvița cu încă șapte zile. Celelalte trei localități – Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă – ies de sub restricțiile suplimentare la miezul nopții. Deciziile CJSU trebuie aprobate de șeful DSU. 

Analiza cu privire la impunerea măsurii de prelungire a carantinei în cazul celor patru localități a fost făcută de DSP Timiș. În urma acestei analize, inspectorii sanitari au transmis către INSP propunerea de prelungire a carantinării doar pentru Dumbrăvița. Ulterior, CJSU a votat prelungirea carantinei pe o perioadă de 7 zile în această comună.

CITEȘTE ȘI: Patru comune din județul Timiș intră în carantină la miezul nopții

leader board 728 x 90 px

„Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinei în localitatea Dumbrăvița. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU. (…) Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

Rata de infectare în Dumbrăvița a fost în 9 ianuarie de 6,70 la mia de locuitori, iar sâmbătă este de 8,54. Rata a crescut, față de ultimele 14 zile, și în localitățile Ghiroda și Moșnița Nouă, însă măsura carantinării se dispune în funcție și de alte criterii, cum ar fi gradul de ocupare al paturilor atât pe secțiile COVID-19, cât și pe secțiile ATI, ponderea populației în vârstă de 65 de ani și peste sau personalul sanitar.