Caransebeşul vrea un nou sport naţional: fotbal-tenis!

La Caransebeș va avea loc duminică, 18 decembrie 2016, ediția a III-a a turneului zonal de fotbal-tenis. Organizator este profesorul de educație fizică și sport Andrei Nicolae, în parteneriat cu Direcția pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. La competiție vor participa 8 formații, din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu și Timișoara.

Asociația de Futnet din România, cea care promovează tenisul cu piciorul, își exprimă bucuria, prin Sorin Bogdan, din Cluj Napoca, că în teritoriu se organizează turnee populare de tenis cu piciorul, fapt care dovedește, o dată în plus, că acest sport aparține tuturor și are rădăcini puternice în România, sport afiliat la Union Internationale de Futnet (UNIF) și European Futnet Association (EFTA) cunoscut ca “tenis cu piciorul”.

Competiția va avea loc la Sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Caransebeș, începând cu ora 10. Câștigătorii vor fi premiați cu diplome, cupe și tricouri puse la dispoziție de Direcția pentru Tineret și Sport.

Asociația de Futnet din România anunță intenția de a declara, în cadrul unui eveniment special care va avea loc în luna ianuarie a anului 2017, tenisul cu piciorul sport național. Argumentele care stau la baza acestei idei sunt cele potrivit cărora tenisul cu piciorul constituie o activitate sportivă recreativă practicată la scară largă, sub cele mai diverse forme, fără a fi nevoie de investiții costisitoare.