Caransebeșul va avea o creșă nouă, în zona Racovița

children in kindergarten

Vești bune pentru părinți, după ce consilierii locali caransebeșeni au aprobat, în cea mai recentă ședință, predarea către Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care urmează să se construiască în municipiul de pe Timiș și Sebeș o creșă nouă.

Unitatea va fi ridicată în zona Racovița, acolo unde administrația locală a identificat o suprafață de teren de aproximativ 9.000 de metri pătrați. Viitoarea creșă va avea o capacitate de 70 de locuri și va fi finanțată de Ministerul Dezvoltării – prin Compania Națională de Investiții.

Primarul Felix Borcean a precizat că investiția este una mai mult decât binevenită, având în vedere cererea mare venită din partea părinților pentru astfel de unități. „Creșa era chiar necesară pentru că s-a modificat recent cubajul care revine unui preșcolar într-o instituție de genul acesta. Din cauza aceasta au rămas foarte mulți pe dinafară. Sunt foarte multe cereri la cele două creșe, care nici nu ne mai aparțin începând de anul acesta, ele intrând sub jurisdicția directă a Inspectoratului Școlar Județean. Chiar dacă nu le mai administrăm noi, clădirile le putem construi și să oferim spațiu pentru ele. Am ales varianta de mijloc, nici creșă mică, nici creșă mare, pentru că este suficient pentru momentul acesta 70 de locuri, pentru care există și solicitări.”, a precizat primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș.