Caransebeșul trebuie să atingă ținta de 50% la colectarea selectivă a deșeurilor, până anul viitor

Consilierii locali din Caransebeș au început să conștientizeze pericolul iminent care se apropie în 2020 privind amenzile pe care le aplică Uniunea Europeană pentru cei care nu selectează gunoaiele menajere.

În acest sens reprezentanții societății Transal Urbis au venit în fața consilierilor cu solicitarea de amenajare a unor platforme subterane de colectare. Proiectul de hotărâre privind demararea studiului de fezabilitate a fost inițiat de primarul Felix Borcean în urma discuțiilor purtate cu conducerea Transal Urbis și a fost aprobat în unanimitate.

Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt soluția ideală pentru problema gunoiului din apropierea locuințelor oamenilor, spune primarul Felix Borcean:

Platformele subterane ni le-am dorit mai demult, trebuia să se întâmple și în municipiul nostru o gestionare mai civilizată a deșeurilor menajere și a celor reciclabile”, ne-a declarat edilul municipiului Felix Borcean.

Valoarea totală a investiției este de aproape 600.000 de lei, iar termenul de construcție este de două săptămâni de la obținerea autorizației de construcție. Fiecare platformă va ocupa o suprafață de 70 de m.p. zonele în care vor fi amenajate platformele sunt Mihail Halici, Țarinei, Cazărmii, Pavel Chinezu, două platforme și Aleea Sportivilor, de asemenea două platforme, fiind vorba de cartierul Pipirig, cel mai mare ca întindere din municipiul Caransebeș.

Potrivit legii până anul viitor municipiul Caransebeș va trebui să colecteze selectiv 50 % din deșeuri din totalul de deșeuri adunate de la populație.

De ce este importantă colectarea selectivă?
Se reduce poluarea cauzată de producerea și depozitarea deșeurilor.
Se reduce consumul de resurse naturale neregenerabile
Se reduce consumul de energie.

Date statistici:

Normele UE obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de minimum 50% până în 2020, țintă imposibil de atins însă în condițiile în care, în prezent, procentul real de reciclare este extrem de scăzut. Ultimele date oficiale relevă că România are o rată de reciclare a deșeurilor municipale de doar 14% (7% din reciclarea materialelor și 7% din compostare), cu doar un procent în plus față de anul 2010, informează profit.ro.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/