Caransebeșul se modernizează! Piste de biciclete în tot orașul!

Specialiștii i-au spus primarului Felix Borcean ce are făcut: să repare aleile pietonale, trotuarele și să amenajeze piste de biciclete!

Primăria Municipiului Caransebeș a demarat împreună cu o firmă din București Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. În timpul primei consultări publice pe această temă, au fost prezentate obiectivele planului, nu înainte ca specialiștii să efectueze o analiză asupra situației locale. Consultantul Bogdan Ciubotaru a arătat că „Planul de Mobilitate este un document strategic ce vine ca și completare la Planul Urbanistic General, document care se află, de asemenea în curs de elaborare și este obligatoriu pentru obținerea finanțărilor pentru mai multe proiecte pentru care Primăria ar putea să solicite finanțare din fonduri europene pe Programul Operațional 2014-2020. Din punct de vedere al nevoilor cetățenilor s-a constatat o nevoie pentru mijloace de transport alternativ – piste de biciclete, iar la nivelul orașului s-a constatat o nevoie de reabilitare a aleilor pietonale, trotuare, iar din punct de vedere a traficului, locuitorii au semnalat și problema străzilor degradate care necesită reparații”.

Planul de Mobilitate va fi finalizat până la sfârșitul lunii august. Până atunci vor urma o serie de analize asupra traficului din oraș și se va propune un plan de măsuri pentru viitor, iar etapa finală va fi obținerea avizului de mediu de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului și aprobarea lui prin hotărâre de Consiliu Local.

Potrivit primarului Felix Borcean, pentru Planul de Mobilitate Urbană, Primăria Caransebeș va achita suma de 70.000 de lei.
„Ne dorim un transport modern într-un oraș european. De la pistele de biciclete s-a pornit, a fost ideea inițială, cred că există o dorință a caransebeșenilor de a realiza piste de biciclete și a crea infrastructura pentru realizarea acestor condiții, dar și zonele pietonale să fie îmbunătățite”, ne-a precizat edilul-șef al municipiului Caransebeș.