Caransebeșul, peste Timișoara și Arad!

Secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar Caransebeș se remarcă an de an prin rezultatele pe care le obțin sportivii în competițiile naționale și internaționale. Nici 2015 nu face excepție, fiind anul în care o reprezentantă a atletismului caransebeșean a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Anul 2016 vine cu alte provocări pentru atleții caransebeșeni și antrenorii lor, Cristian Dragomir, Marian Enache, Iuliana Enache și Luminița Hamat. Anul 2016 poate însemna prezența în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice pentru atleta Liliana Danci, la maraton. De altfel, acesta este și obiectivul principal al sportivei care concurează acum, la nivel de senioare, pentru Clubul Sportiv Municipal Reșița. Maratonul de la Viena, din luna aprilie, îi poate aduce mult dorita prezență la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Recent, la sediul Clubului Sportiv Școlar Caransebeș a avut loc festivitatea de premiere a celor mai merituoși sportivi ai clubului din municipiul de pe Timiș și Sebeș, condus de prof. Laura Andrei. S-au aflat laolaltă secțiile de atletism, lupte, volei și fotbal, care au fost vizibile pe plan național și chiar internațional în 2015.

„Noi ne-am cam obișnuit la final de an cu premieri. Suntem un colectiv mic și cel mai performant din orașul acesta. Trebuie să o spunem deschis. Anul acesta cu atât mai mult cu cât toate secțiile s-au mișcat destul de serios, secția de atletism, secția de lupte, fotbalul s-a calificat după mulți ani la finala pe țară, voleiul are un băiat și o fată în atenția loturilor naționale. Sunt niște performanțe nu de ici, de colo. Nutresc speranța ca pe viitor și la nivel de seniori să se realizeze un club adevărat, care să aibă două-trei secții bune, care să aducă și rezultate. Și pe lângă echipa de volei să apară o secție puternică de atletism și poate și de lupte. Și, bineînțeles, sper ca fotbalul să reușească să promoveze juniori la echipele mari din țara asta și să producă, pentru că ei pot aduce și bani. Și cred că asta este optica cea mai bună și nu ascund faptul că am discutat cu autoritățile orașului pe această temă și probabil că în ciclul următor se va întâmpla ceva de genul acesta“, a spus antrenorul emerit de atletism Cristian Dragomir.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661437537004″]
„Atletismul are un an greu, cu obligații!“

Despre obiectivele secției de atletism pentru anul 2016 a vorbit antrenorul Cristian Dragomir: „Noi, la atletism, în 2016 avem un an greu și cu obligații. Liliana Danci va alerga în aprilie la maratonul de la Viena, o cursă care poate însemna participarea ei la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton. Loredana Cimpoieru este calificată la Campionatul European de la Tbilisi, dar vreau să-și realizeze și baremul de juniori pentru participarea la Campionatul Mondial de la Bydgoszcz, din Polonia, din luna iulie și bineînțeles să ia o medalie la Europene, ea fiind încă mică, are 17 ani. Mai sunt încă trei fete, sora ei geamănă, Nicoleta, precum și Karina Tămășilă și Cristina Peia, care pot ajunge la Campionatul European de Juniori II și, probabil, Andrei Mirea, pentru Campionatul Mondial. Dar dacă nu prinde Mondialul, cel puțin un campionat balcanic să prindă. Este pentru prima dată de când există Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, din anii 60, când atletismul are cinci, și dacă o adaug și pe Lili, șase oameni  titulari în echipa națională. Avem mai mulți decât Timișoara, avem mai mulți decât Aradul, ceea ce înseamnă o treabă serioasă. Echipa pe care m-am chinuit să o aduc aici a făcut treabă bună. Sigur, să vedem ce ne aduce și perioada de vară. Va fi un an dificil, dar sper eu cu multe, multe realizări.“