Caransebeșul nu poate avea spital nou! Nu acum!

spital caransebes

Managerul Adrian Dumbravă a insistat pe construirea unui spital nou. Primarul Felix Borcean își dorește și el! Dar cu toate astea, nu se poate în viitorul apropiat!

Dumbravă l-a înțepat ușor pe primarul Borcean pentru că administrația locală nu a plătit un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou Spital Municipal de Urgență Caransebeș, deși asta stabiliseră împreună. Ba chiar fuseseră bugetați și bani pentru asta. Managerul spune că regretă că n-a avut posibilitatea să plătească din bugetul spitalului un astfel de studiu.

Comentariile lui Adrian Dumbravă l-au deranjat într-o anumită măsură pe primarul Felix Borcean, care a explicat pentru expressdebanat.ro de ce nu e posibilă ridicarea unui spital nou la Caransebeș în viitorul apropiat, ci doar reabilitarea și modernizarea completă a actualului Municipal. „Sunt două motive, deși și eu mi-aș fi dorit spital nou. În primul rând a fost o neînțelegere între domnul manager și noi. În al doilea rând, spitalul acesta nu poate fi dezafectat pentru că în actualul spital s-au investit o grămadă de bani din proiecte europene care trebuie să aibă o durabilitate de 5 ani. Ce să facem, să renunțăm la tot ce am investit acolo? Nu e o ideea rea un spital nou. Și eu mi-aș fi dorit. Încă din 2018 îmi doresc acest lucru. Mi-a dat multă încredere Adrian Dumbravă. Noi ne-am cunoscut prin 2018 și el a venit cu modelul spitalului din Mioveni. S-a ivit acum oportunitatea de a accesa niște fonduri prin PNRR pentru reabilitare. Pentru spital nou dura mult studiul de fezabilitate, care era și foarte costisitor. Nu puteam renunța la spitalul acesta, deoarece au fost investiți foarte mulți bani și a fost achiziționată aparatură din fonduri europene care trebuie să rămână aici vreo cinci ani., a replicat primarul Caransebeșului.

publicitate ziar expresb 1000x100

Felix Borcean a văzut spitale în România care au fost reabilitate și arată foarte bine, ca noi. Caransebeșul are posibilitatea de a accesa între 50 și 80 de milioane de lei pentru reabilitare. „Există în Europa de Vest spitale care au mai bine de 50 de ani și sunt renovate permanent și nu au nicio problemă cu infecții sau alte lucruri care se tot vehiculează că ar fi în astfel de spitale. Spitalul din Caransebeș a fost consolidat, lucru ce îi permite să fie recompartimentat, astfel încât să vină la standarde moderne. Una peste alta, eu consider că spitalul este într-un trend ascendent.”, a mai spus edilul.