Caransebeșul îşi ia drumul (naţional) înapoi! În pofida votului contra al liderului de grup pesedist!

Cu o singură excepție, grupul PSD a fost de acord, pentru prima dată după mult timp, cu executivul caransebeșean în privința unui punct important de pe ordinea de zi a şedinței de Consiliu Local de la sfârșitul lunii martie.

Cu toate că subiectul a fost delicat, consilierii PSD au votat pentru transmiterea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Caransebeș a sectorului de drum național ce traversează orașul de la intrare dinspre București până la ieșire spre Timișoara. Excepția a făcut-o consilierul Florin Bogdea, liderul grupului PSD, care a dorit să voteze împotrivă și să nu facă front comun cu colegii de partid, din două motive.

„Eu nu am fost prezent la întâlnirea avută de colegii mei înaintea ședinței și nu pot vota acest proiect decât din raționamente personale. Ei pot vota pentru proiect, pentru că acum nu e nimic greșit, însă eu nu pot să nu-mi pun întrebarea cum a perceput Consiliul Local acei bani. Mi se pare că seamănă puțin cu bariera din Teiuș. Consider că taxele percepute la acele bariere puse nu au fost ok dacă abia acum trecem drumul către Primărie. Şi oricine ne poate da în judecată pentru recuperarea acelor taxe, iar vinovați sunt cei care au fost în Consiliu înainte. Asta este părerea mea, iar eu, nefiind la ședință cu colegii mei, nu pot să fiu de acord, dar ei pot vota, pentru că acum este ok”, a menționat Consilierul Florin Bogdea.

1000x200 dacus 02

Viceprimarul Marius Isac, președinte de ședință, a argumentat că, atunci când s-au perceput taxele, drumul era în administrarea Primăriei și Consiliului Local, prin Hotărâre de Guvern dată în 2011.

Hotărârea de trecere a tronsonului de drum de 5,4 km în domeniul public al municipiului Caransebeș a fost luată ca urmare a solicitării transmise de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro