Caransebeșul fură startul și ia fața Reșiței!

Vin vești bune de la Caransebeș, după ce reprezentanții administrației publice locale au semnat contractul de finanțare pentru construirea spitalului modular, care va avea o capacitate de 50 de locuri, din care șapte pentru Terapie Intensivă.

Construirea spitalului modular de la Reșița rămâne sub semnul întrebării. Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin – solicitanții finanțării – nu au primit niciun semn cu privire la eligibilitatea proiectului. Între timp, la Caransebeș lucrurile merg în direcția bună.

Zilele trecute, Primăria de pe Timiș și Sebeș a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „HELPCOVID-19”, cu o valoare de trei milioane de euro. „Deși unii erau sceptici și nu credeau că vom realiza acest lucru, suntem bucuroși că am reușit să-l realizăm, cu un punctaj foarte mare chiar, și suntem în linie dreaptă pentru implementarea lui la Caransebeș. Urmează să demarăm procedura de achiziții publice, iar din momentul semnării contractului de execuție, constructorul va avea la dispoziție între 9 și 12 luni pentru finalizarea proiectului. Noi avem obligația de a amenaja zona pe care urmează să fie construit modularul, lucrări pe care le executăm cu angajații Serviciului Public de Întreținere Caransebeș.”, ne-a declarat city-managerul municipiului, Florin Bogdea.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Unitatea medicală modulară va avea o capacitate de 50 de locuri, dintre care șapte pentru Terapie Intensivă, și va fi împărțită în patru zone: zonă de triaj, zonă suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți stare critică.

banner maxagro