Caransebeşul este pregătit şi pentru inundaţii

Autorităţile locale au reacţionat perfect în perioada pentru care a fost instituit Codul Portocaliu de ninsori abundente şi vânt puternic, astfel că, oraşul de pe Timiş şi Sebeş a fost ferit de probleme deosebite. Caransebeşul este ameninţat însă acum de inundaţii.

Potrivit meteorologilor, luni, în zona Caransebeş, sunt aşteptate temperaturi de 9 grade Celsius, motiv pentru ca municipalitatea din Caransebeş să ia măsuri de preîntâmpinare a eventualelor inundaţii ce pot apărea din cauza topirii bruşte a zăpezii. Şeful Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Ion Marcel Vela, a dispus deja un set de măsuri pentru a nu exista probleme în gospodării şi pe străzile Caransebeşului.
“Membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertaţi pentru a fi pregătiţi în orice moment să intervină. Deasemenea, cetăţenii, firmele, companiile, au fost atenţionaţi să asigure scurgerea apei în rigole şi şanţuri. În acelaşi timp, salariaţii SPADPP supraveghează podurile şi podeţele, dar lucrează şi în acţiuni de curăţare a şanţurilor de scurgere, de îndepărtare a gunoaielor şi a materialelor lemnoase din preajma acestora”, a declarat primarul Caransebeşului.
Acesta a sesizat şi Apele Române pentru a avea în atenţie albiile râurilor şi pârâurilor, dar totodată au fost alertaţi şi membrii serviciilor voluntare, pentru ca în cazul în care situaţia o va impune, aceştia să poată interveni în mod operativ cu materialele şi utilajele necesare.