Caransebeșul ar putea fi scos de pe harta inundațiilor!

Printre proiectele ABA Banat propuse pentru a fi demarate în acest an se află și două lucrări deosebit de importante pentru caransebeșeni. Devierea pârâului Zlagna și recalibrarea albiei pârâului Potoc ar putea ajuta la evitarea inundațiilor în municipiul Caransebeș.

Scoaterea de sub efectul inundațiilor a zonei aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou din municipiul Caransebeș este prioritară pentru Apele Române, astfel că după mai mulți ani în care s-a tot ridicat problema inundațiilor, exemplu viu fiind dezastrul din gospodăriile oamenilor, s-a găsit soluția financiară pentru un asemenea proiect de anvergură. Proiectul prevede realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș.

Cea de-a doua zonă inundabilă din Caransebeș este Tudor Vladimirescu aici unde de fiecare dată când ploile sunt abundente pârâul Potoc iese din matcă. Apele Române Banat are în vedere lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș.

leader board 728 x 90 px

Finanțarea pentru ambele lucrări din municipiul de pe Timiș și Sebeș poate veni de la bugetul de stat și din surse proprii, informează Anca Someșan din cadrul Serviciul Investiții ABA Banat.