Caransebeșenii pun mână de la mână să-și repare acoperișurile. Primarul Borcean se gândește să le facă mansarde

Primarul Felix Borcean este chemat tot mai des de gugulani în cartierele Caransebeşului. Cea mai recentă problemă a locatarilor este reabilitarea acoperișurilor, care au devenit un real pericol atât pentru locatari, cât și pentru trecători. Oamenii au început să conștientizeze pericolul după furtunile din ultima vreme, astfel că încearcă să pună mână de la mână și să repare acoperișurile blocurilor vechi de peste 40 de ani.

Așa s-a întâmplat și la primele blocuri de la intrare în cartierul Pipirig, unde locatarii doresc să înceapă strângerea de fonduri pentru reparații și au solicitat sprijinul autorității locale. Oamenii spun că, deși au mai schimbat câte o țiglă, problema este din interior de la structura din lemn, care este șubredă sau pur și simplu a fost furată bucată cu bucată în urmă cu mulți ani, astfel că acum au rămas doar cu structura de beton, insuficientă pentru susținerea greutății acoperișului.

„Mă bucur că cetățenii încep să conștientizeze importanța securizării acoperișurilor. Aici, la aceste scări de bloc, am observat o situație mai puțin întâlnită prin faptul că s-au furat cu ani de zile în urmă niște stâlpi de susținere a acoperișului și reprezintă un real pericol. Vom încerca să-i ajutăm pe oameni cu o soluție tehnică, fiind proprietate privată, neaparținând Primăriei, încercăm să vedem cu ce putem să-i sprijinim pentru ca să fie foarte redus costul lucrării”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul-șef al urbei a venit și cu o altă idee care s-ar putea concretiza în viitor, și anume, ca blocurile de acest gen cu acoperiș să poată fi mansardate. Asta presupune ca locatarii să-și cedeze cota parte din acoperiș pentru ca Primăria să investească în reabilitarea acoperișurilor și să compartimenteze spațiul liber prin amenajarea de locuințe, care ulterior să fie închiriate, pentru că numărul celor care solicită o locuință la Primărie este în creștere.

„Noi putem să luăm în calcul astfel de variante, însă trebuie studiate și trebuie să existe cereri pentru așa ceva. Astfel oamenii ar beneficia gratuit de acoperiș renovat. Fiind o investiție, va trebui să vedem ce permite în viitor bugetul local, dacă vor exista solicitări”, a precizat Borcean.