Greu cu parcomatele din centrul Caransebeșului… Prima greșeală se iartă, a doua se plătește!

Relativ ușor de folosit, aparatul de taxat, aflat în parcarea din centrul municipiului Caransebeș, atrage multe critici din partea șoferilor care opresc în zona centrală a urbei de pe Timiș și Sebeș.

Deși zona este marcată cu indicatoare, care specifică faptul că a fost montat un automat de parcare, unii șoferi nu-l observă și se trezesc cu amenzi aplicate de Poliția Locală, care lasă înștiințarea pe parbrizul mașinii. Mai mult, sunt șoferi care au abonamente pentru parcarea din zona centrală, astfel că, dacă nu au pe bordul mașinii niciun tichet de taxare sau vreo dovadă a achitării abonamentului, riscă amenzi. Pe bună dreptate, polițiștii locali care au aplicat astăzi mai multe avertismente o întrebau pe angajata Primăriei de unde pot ei ști care șofer are abonament. Taxa de parcare, de 1 leu/oră, se percepe pentru toată zona marcată, inclusiv pentru străzile laterale Colegiului Național „Traian Doda”.

Potrivit primarului Felix Borcean, în ultima lună de când este montat automatul de parcare au crescut încasările la bugetul local al municipiului Caransebeș la acest capitol. Programul de taxare este de luni până vineri, între orele 6.00 și 18.00. Cei care nu afișează în bordul mașinii sau pe parbriz tichetul sau cei care depășesc timpul de staționare în funcție de tichetul plătit riscă o amendă cuprinsă între 200 și 300 de lei.

Deocamdată, polițiștii locali avertizează șoferii care nu se conformează noilor reguli că vor fi sancționați la a doua abatere. Și asta pentru că s-au primit sarcini clare că în această săptămână se aplică doar avertismente până când șoferii vor afla despre automatul de parcare din centrul urbei, după care polițiștii locali vor aplica amenzi contravenționale.