Caransebeşenii primesc lumina de la Bethlehem

800 de locuitori din Caransebeş, dar şi din împrejurimi, vor participa astăzi la ceremonia de primire a Luminii Sfinte. Tot pentru această seară este programat şi un concert extraordinar de colinde susţinut de Filarmonica din Timişoara.

De la Bethlehem la Linz, iar din Austria la Caransebeș, acesta este traseul Luminii Sfinte, care va fi primită de sute de caransebeşeni. Totul se întâmplă în această seară, la ora 19.00, când lumina va fi luată de Episcopul Lucian și de primarul orașului, Marcel Vela. Gazda acțiunii este Catedrala din centrul orașului, care, conform organizatorilor, va fi luată cu asalt de locuitorii Caransebeșului, dar și ai localităţilor din apropiere. „Așteptăm cât mai mulți oameni la această acțiune. Dacă ar fi să ne luăm după prezența de anul trecut, circa 800 de locuitori ar trebui să vină și acum în centru”, a spus Ioan Cojocari, directorul Casei de Cultură din Caransebeș.

După ce Lumina Sfântă va fi preluată de reprezentanții orașului și cei ai Episcopiei, aceasta va ajunge în casele oamenilor, odată cu spiritul sărbătorilor de iarnă. Acţiunea continuă şi după momentul religios, când este programat un concert extrordinar de colinde al Filarmonicii din Timișoara.