Caransebeșenii fug de penalități! Se înghesuie să-și plătească taxele!

30 septembrie este data limită până când caransebeșenii pot plăti impozitele și taxele locale fără penalități. De la 1 octombrie, contribuabilii vor achita o penalitate de 1% pe lună la debitul restant.

Până la această dată, impozitele locale s-au colectat în proporție de 66%. Cei mai conștiincioși sunt cetățenii de rând care au plătit în proporție de 85%, însă și societățile comerciale au fost mai harnice față de anul trecut, cu până la 10 procente mai multe achitându-și deja datoriile. Sunt însă și destule firme care nu și-au plătit impozitul, sumele restante depășind 5.500.000 lei, pentru care angajații Primăriei Caransebeș au efectuat toate demersurile legale pentru recuperarea datoriilor.

S-au trimis somații, s-au efectuat popriri pe conturile bancare, mergând chiar până la executare silită cu sechestru de bunuri în cartea funciară. S-au și recuperat din bani, însă destul de puțini, spun angajații Primăriei. În ceea ce privește persoanele fizice, s-a recuperat suma de aproape 56.000 de lei de la o persoană care nu mai plătise impozitul din anul 2000.

leader board 728 x 90 px

Valoarea totală a impozitelor și taxelor colectate până la această dată este de 6.805.000 de lei, cu aproape un milion de lei mai mult decât anul trecut.