Caransebeșenii au primit cadou un racord la E70. Drumurile agricole au fost recepționate

Administrația locală din Caransebeș a recepționat lucrările de realizare a drumurilor agricole ale municipiului. Constructorul le-a făcut și un cadou caransebeșenilor.

Proiectul drumurilor agricole din Caransebeș a cuprins la recepționare un element de noutate, anume un racord de câteva sute de metri care face legătura în cartierul Jupa între drumul agricol și drumul european 70, lucrare sponsorizată de constructor.

Este racordul asfaltat care după ieșirea din Jupa, în stânga, va face conexiunea cu acest drum agricol. Pentru că bucata respectivă nu era prinsă în proiect nu se putea finanța pe fonduri europene. Constructorul a avut disponibilitatea de a-l asfalta prin fonduri proprii și de a-l dona apoi Consiliului local și Primăriei Municipiului Caransebeș”, a precizat Marcel Vela.

Datele despre beneficiile acestei investiții au fost prezentate presei după întâlnirea pe care conducerea Primăriei Caransebeș a avut-o cu comisia tehnică, formată din constructor, diriginte de șantier, consultant și tot personalul a cărui activitate este legată de investiția „Drumuri Agricole în Municipiul Caransebeș”, pentru discuții punctuale înainte de recepția acestei investiții. Este vorba despre drumurile agricole asfaltate din cartierul Jupa, din zona agricolă Racoviță și din cartierul Pipirig, în prelungirea străzii Jianu, iar planului inițial i-au fost adăugate elemente suplimentare care vor contribui la dezvoltarea municipiului.

Subliniez că față de proiectul inițial am obținut avizul celor de la Drumurile Naționale, astfel încât drumul agricol din strada Racoviță să îl racordăm la varianta ocolitoare, la centura de ocolire la drumul European 70, racord care este în zona TMD, a râului Timiș. Cei care au trecut pe acolo deja au văzut că se lucrează la rampa care coboară, respectiv urcă traficul din zona agricolă Racoviță în drumul european, ceea ce creează o perspectivă bună de dezvoltare a întregii zone agricole din cartierul Racoviță. Asta, mai ales că stația de epurare se va moderniza, va fi o stație europeană, modernă, care asigură condiții de mediu și de siguranță sanitară propice dezvoltării în zonă, în perimetrul legal al unui cartier de locuințe sau a unor investiții, dacă există o cale de acces deja asfaltată”, a explicat primarul Marcel Vela.

Și cel de-al treilea tronson al drumurilor agricole ale municipiului Caransebeș va avea legătură cu drumul european și șoseaua de centură, a mai asigurat edilul, care a menționat că „tronsonul din Pipirig va orienta traficul înspre centură prin zona școlii generale numărul 2 din zona Pieței agroalimentare din Pipirig pe strada Jianu, perpendicular pe centură, în zona agricolă, tronson care a fost asfaltat și pentru care vom obține avizul de racordare la drumul european și vom amenaja o intersecție pentru a proteja traficul rutier astfel încât să poată ieși din Pipirig în centură prin acest tronson de drum asfaltat”.

Primarul Marcel Vela consideră că întreg proiectul cu drumurile agricole, dincolo de a fi util producătorilor, proprietarilor de terenuri, investitorilor din agricultură, este o oportunitate pentru perspectiva de dezvoltare a municipiului în cele trei zone: Jupa, Racoviță și Pipirig.