Caransebeşul, declarat Oraş-Martir

Municipiul Caransebeş a fost declarat oraş – martir al Revoluţiei din Decembrie 1989, au stabilit, joi, deputaţii, care au adoptat un proiect de lege în acest sens. Proiectul, iniţiat de nouă parlamentari ai PDL, PNL, PSD şi minorităţi naţionale, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 221 de voturi “pentru”, trei “împotrivă” şi două abţineri.

Proiectul fusese aprobat de Senat în 21 noiembrie, iar în expunerea de motive a acestuia se menţionează că în acest oraş au murit trei oameni în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Oficialii care conduc orașul se declară mulțumiți de această decizie. „Declararea municipiului Oraș Martir este un merit al revoluționarilor și al întregii populații care în 21 decembrie 1989 au facut din Caransebeș al treilea oras liber de comunism din Romania, după Timisoara și Lugoj”, a declarat pentru Express de Banat, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș. Acesta le mulțumește liderului Revoluției Draghita Zaharia și presedintelui Asociatiei 21 Decembrie, judecatorului Mihai Radulescu, pentru intreaga documentare tehnica a acestei initiative legislative, dar și domnului senator liberal Raymond Luca, presedintele Comisiei Parlamentare care a depus aceasta Lege.

„Totodată, le multumesc și celorlalti deputati si senatori din Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989, membri ai tuturor formatiunilor politice si minoritati, cum sunt deputații PD-L, Gheorghe Hogea sau PSD, cantautorul Victor Socaciu, care în plenul celor doua camere au votat acest lucru simbolic, dar important pentru noi”, a subliniat edilul șef de la Caransebeș.