Brazi de vânzare în toate orașele judeţului

Direcția Silvică scoate la vânzare în acest an peste 3.400 de brazi. Prețurile sunt la fel ca și anul trecut. Oficialii instituției speră că astfel vor preveni furturile și tăierile ilegale din fondul forestier.

Cel mai ieftin brad costă în această iarnă 20 de lei, iar cel mai scump nu depășește 30 de lei. Molizii sunt şi mai ieftini, între 10 şi 20 de lei. „Am păstrat în mod intenționat aceleași prețuri ca și anul trecut, pentru ca oamenii să își permită un pom de Crăciun. Am luat decizia aceasta ca să evităm și tăierile ilegale din păduri”, a spus Adorian Solomonesc, directorul Direcției Silvice. Din această dimineață, pomii se pun în vânzare în toate piețele din orașele județului Caraș-Severin.

Crăciunul aduce şi amenzi!

În paralel cu acțiunea de vânzare a pomilor de Crăciun, silvicultorii intensifică verificările în teren, alături de polițiști, pentru a preveni furtul brazilor și al molizilor. „Îi avertizez pe cei care au astfel de intenție că valoarea amenzii este de 200 de ori mai mare decât cea a unui brad și nu vom fi indulgenți cu cei care taie pădurea județului”, subliniază directorul Direcției Silvice din Caraș-Severin.