„Capul lui Cican vrem!” Se verifică investițiile făcute de CJ Caraș-Severin și Primăria Caransebeș la Spital

Se fac presiuni de către conducerile Prefecturii și DSP-ului din Caraș-Severin pe investiții de sute de mii de lei alocate de către Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Caransebeș la Spitalul Municipal de Urgență.

Prefectul Cristian Gâfu l-a acuzat pe managerul Adrian Cican într-o conferință de presă că inaugurarea rețelei de oxigen și a aparatului de testare pentru coronavirus au fost de fațadă pentru că nu sunt funcționale. Fostul manager îl contrazice și spune că prefectul nu a avut curiozitatea să vină la spital să vadă realizările, ci a plecat urechea la șeful de la DSP, Romeo Dumitrescu, cel care a întocmit un raport în acest sens, pe baza căruia Cican a fost revocat din funcție.

În primul rând aparatul nu l-a achiziționat Spitalul, ci Consiliul Județean Caraș-Severin, este un aparat PCR de producție franceză care depistează 22 de viruși, printre care și SARS-CoV-2, și el funcționează pe 6 paneluri de reactivi, printre care unul este cel care se fabrică în SUA, dar restul de 5 fabricate în Franța și unul din aceste kituri le-am avut, nu multe, pentru că restul ar trebui să ajungă la Caransebeș în 15-16 mai, asta dacă noua conducerea a mai menținut comanda.”, a menționat fostul manager Adrian Cican.

Cât despre rețeaua de oxigen inaugurată de asemenea în dimineața zilei în care Cican a fost revocat din funcție, fostul manager a precizat că rețeaua a fost gata, ceea ce au și inaugurat – rețeaua –care mai apoi trebuie conectată la stația de oxigen care a fost comandată și trebuie să ajungă la spital în această săptămână, în baza unui alt contract.