Captură impresionantă pentru silvicultori, la Teregova [VIDEO]

Pentru a putea evalua fauna specifică pădurilor seculare (multe virgine), Romsilva a instalat mai multe camere de supraveghere în pădurile pe care le administrează, fapt pentru care, nu de puține ori, reușesc capturi video impresionante. Recent, pe teritoriul Ocolului Silvic Teregova, un râs a ales să „zâmbească” la cameră.

„Un râs este filmat foarte bine în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. Imaginile au fost obținute cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare amplasate de colegul nostru, Petru Stoicănescu, specialistul Romsilva care monitorizează fauna pe raza ocolului silvic”, scrie RNP Romsilva pe pagina de Facebook a companiei.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

expresb 1000x100

„Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri de stat, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova”, mai transmite Romsilva.

YouTube video

1000 x 200 gif