„Captură” de contrabandiști la Socol!

explo 1000x200

Poliţiştii de frontieră din Socol au descoperit şi confiscat aproape 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le introducă ilegal în ţară pentru a le comercializa pe raza localităţii de domiciliu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Socol au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, în apropierea liniei de frontieră, două persoane care transportau spre interiorul țării mai multe colete voluminoase. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul sectorului care a reţinut persoanele în cauză, asupra lor fiind depistate 7 colete învelite în folie de culoare neagră ce conțineau tigări. Cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a constatat că sunt cetăţeni români, în vârstă de 21 respectiv 27 de ani, cu domiciliu pe raza judeţului Caraş-Severin. De asemenea, în cele 7 colete poliţiştii de frontieră au găsit cantitatea de 1.990 pachete de ţigări, de diferite mărci de provenienţă Serbia. Bărbaţii au declarat că au achiziţionat ţigările de la doi cetăţeni sârbi, cu intenţia de a le valorifica pe raza localităţii de domiciliu.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, inspector principal de poliție, Ionuț-Petre Nicola.

Cercetările continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.