Capacitatea de vaccinare a unui spital din Lugoj a fost depășită de trei ori din cauza unei erori

untitled design set 970x90 px

Trei pe un loc la vaccin! Managerul unui spital din Lugoj s-a trezit cu 200 de programări pe zi, deşi personalul poate vaccina doar 60 de pacienţi. Unitatea are un singur centru de vaccinare, dar pe platforma de înscriere apar trei centre.

La Spitalul Municipal Lugoj a fost amenajat un singur flux de vaccinare, cu o capacitate de 60 de pacienţi. Totuși, în platforma de înscrieri apare o capacitate de trei ori mai mare, iar pacienţii trebuie reprogramaţi.

Ionuţ Cocoş, managerul Spitalului din Lugoj, spune că au fost făcute 200 de programări pe zi, deși capacitatea de vaccinare este de 60 de pacienţi.

„În funcţie de evoluţie, de câţi se prezintă pe parcursul zilei, ori dacă nu se prezintă toţi din cei înscrişi, (…) vom începe să sunăm să-i reprogramăm”, spune Ionuţ Cocoş.

publicitate ziar expresb 1000x100

S-a ajuns în această situaţie din cauza unei erori în platforma de programări. La Spitalul din Lugoj sunt trecute trei puncte de vaccinare, dar în realitate este unul singur. Reprezentanţii STS explică faptul că datele au fost preluate din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

O variantă ar fi creşterea capacităţii de imunizare, dar managerul spune că în interiorul spitalului nu se poate face așa ceva.

„Spaţiul nu ne permite. Suntem spital suport COVID, nu avem cum. Sperăm să se deschidă celelalte centre de vaccinare cât de curând”, a precizat managerul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/