Cantina socială din Anina – locul unde zeci de familii și elevi nevoiași se bucură de o masă caldă

Cuib de vise 1000x100

Chiar dacă aproape zilnic, fie pe rețelele de socializare, fie la TV, ne este dat să vedem în ce lux trăiesc copiii părinților demnitari, oameni de afaceri, vedete, precum și locurile din străinătate vizitate, vacanțele extravagante, pe care omul de rând le poate vedea numai în fotografii, există totuşi tineri care și-ar dori să nu reprezinte o povară pentru cei care se îngrijesc de ei, uneori mulțumindu-se doar cu o masă caldă și cu un acoperiș deasupra capului.

Lipsa locurilor de muncă, o problemă însemnată în România și nu numai, face ca tot mai mulți elevi să abandoneze timpuriu studiul, fapt care, pe termen scurt, poate reprezenta o diminuare a cheltuielilor familiei, însă, pe termen lung, poate duce la excluziune socială. Ei bine, pentru a le da o speranță câtuși de mică celor care nu știu la ce să se aștepte de la ziua de mâine, dar și pentru a-i încuraja să nu-și piardă orice speranță în mai bine, Primăria orașului Anina a decis să suporte, din bugetul propriu, sume pentru asigurarea unei mese calde zilnice la Cantina Socială din urbe, beneficiari în acest caz fiind școlarii și familiile nevoiașe din cadrul UAT-ului.

Deși unii ar crede că acest gest încurajează leneșii, șmecherii, lucrurile nu stau chiar așa, întrucât zeci de oameni/familii ajung într-o situație financiară, implicit socială cu adevărat dramatică, de multe ori independent de voința sau faptele lor.

„În cadrul Cantinei Sociale din orașul nostru, de o masă caldă beneficiază, de luni până vineri, 50 de familii și alți 30 de copii. Vorbim aici despre elevii claselor primare care provin prin familii cu o situaţie materială precară, precum şi despre persoanele care beneficiază de ajutor social. Poate că gestul nostru comparativ cu problemele cu care se confruntă nu este atât de grandios, dar totuși înseamnă ceva. Mâncarea este proaspătă și preparată așa cum trebuie preparată o mâncare în orice unitate de alimentație publică. Este extrem de important să sprijinim aceste cazuri în limitele în care putem și noi. Îi încurajăm astfel și pe copii să nu renunțe la studiu, dar și pe adulți pentru care, în alte condiții, bucatele pregătite ar înseamna bani din propriul buzunar. În plus, în zilele libere legale, pregătim hrană rece pentru beneficiari.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, viceprimarul Aninei, Daniel-Ion Danu.

STPT job 1000x200

Sursa foto principal: bucurestitv.net.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/