Canotorii timișeni, din nou la înălțime! De data aceasta, la Campionatul Mondial din SUA

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Timișul rămâne o forță în canotaj, iar acest lucru s-a confirmat la Campionatul Mondial U23 care a avut loc în SUA, la Sarasota. Andreea Popa și Alexandru Danciu au obținut rezultate foarte bune, dar, din păcate, le-a lipsit puțin pentru a lua și medalii.

Andreea Popa, sportivă formată la CSȘ Bega, a concurat în barca de 8+1 a României, alături de Mădălina Hegheș, Raluca Georgiana Dinulescu, Vasilica Alexandra Rusu, Mădălina Cașu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Andreea Ioana Budeanu, Georgiana Simona Tătaru și Victoria Ștefania Petreanu. Deoarece au concurat puține țări, s-a organizat o cursă-test, unde româncele au avut al treilea timp, 06:09.900. În finală, România a terminat pe 4, cu timpul de 06:24.280, în urma echipajelor din Olanda, Marea Britanie și SUA. Pentru bronz, le-a lipsit o secundă.

Alexandru Laurențiu Danciu, canotorul născut la Petroșani și legitimat la CSM Timișoara a concurat la patru rame, alături de Bogdan Baitoc, Alexandru Chioseaua și Ciprian Huc (foto). În serii, românii au avut al patrulea timp, 06:00.540. A fost nevoie să tragă în recalificări, unde au avut 06:00.130 al doilea timp al cursei, care i-a trimis în finala A. Acolo românii au terminat pe locul 5, după timpul de 06.04.930, la 10 secunde distanță de cei care au luat bronzul.

Sursa foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj