Candidatul USR-PLUS la Primăria Caransebeș este convins că PNL și PSD au împărțit piața

USR-PLUS este în postura de a înclina balanța după alegerile de săptămâna viitoare, în momentul constituirii majorității fie în Consiliul Județean, fie în Consiliul Local. Deși sunt conștienți de rolul pe care îl vor avea în acest joc de putere, liderii USR-PLUS nu au cedat în fața celor cu care ar fi putut încheia alianțe în aceste alegeri.

Vicepreședintele USR-PLUS Caraș-Severin și președinte al alianței în Caransebeș, Dragoș Curelea, spune că nu a abdicat de la convingerile sale de a nu negocia principii în politică, și nici în viață.

„În momentul de față, USR-PLUS este al treilea partid de pe scena politică și automat deranjăm cele două formațiuni mari: PNL și PSD. Drept urmare, alegerile locale au loc într-un singur tur. Din punctul meu de vederea, a existat o înțelegere între cele două partide, ca formațiunea care stă la mijloc, a noastră, să fie dată la o parte. Noi fiind al treilea partid și cu un procent sub cele două, ei și-au împărțit piața astfel încât să își păstreze oamenii în funcții. Este foarte greu de pătruns în administrațiile locale în aceste condiții”, afirmă liderul USR-PLUS.

Curelea spune că el și colegii săi nu au mai participat niciodată la alegerile locale, din această cauză nu au oameni în funcții, nu au oameni puși pe criterii politice, pe când ceilalți și-au numit politic inclusiv directorii școlilor.

„După părerea mea, politica nu are ce căuta în școală sau în oricare alte instituții unde ar trebui să fie profesioniști. În momentul în care punem oameni politici peste tot, așteptăm ca acei oameni să controleze niște subordonați și să voteze cum vor ei. Noi neavând aceste instituții, este foarte greu să pătrundem pe piață și ei își fac jocurile”, mărturisește Dragoș Curelea.

(E)