Candidatul la preşedinţie susţinut de liberalii cărăşeni, Klaus Iohannis, a fost votat de partid pentru Cotroceni

Două treimi dintre liberalii din Delegaţia permanentă a partidului l-au desemnat astăzi pe Klaus Iohannis drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Potrivit realitatea.net, Iohannnis a obţinut 111 voturi, iar Crin Antonescu doar 55 de voturi. Cinci voturi au fost nule.

Klaus Iohannis, dintre toţi candidaţii din partea dreaptă a eşichierului politic, este cel mai bine cotat în toate sondajele de opinie facute până în prezent. L-am votat astăzi în Delegaţia Permanentă şi sunt convins că după fuziune va fi susţinut şi de către colegii din PDL. Din punct de vedere tehnic, se va mai face până în 5 august o cercetare sociologică între Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, care va clarifica această optiune, astfel încât partidul fuzionat să prezinte românilor la alegerile din toamnă cel mai bun candidat pentru funcţia de Preşedinte al României“, a declarat pentru expressdebanat.ro vicepreşedintele PNL la nivel naţional, Marcel VELA.

La rândul său, Sorin Frunzăverde, de asemenea vicepreşedinte al PNL, a spus pentru cititorii expressdebanat.ro că, “în acest moment, candidatul Partidului Naţional Liberal pentru alegerile prezidenţiale este Klaus Iohannis. El va fi supus, după fuzionare, după 26 iulie,  unui test cu Predoiu. Cei doi vor fi testaţi în piaţa politică şi, evident, cel care va obţine scorul cel mai bun va deveni candidatul pentru cursa prezidenţială.

Politicianul a mai precizat că delegaţia permanentă a PNL, reunită astăzi în capitală, a votat şi statutul viitorului partid rezultat din fuziunea PNL şi PDL, aşa cum au făcut tot astăzi şi colegii din PDL. Documentul va fi din nou votat/ratificat în congresul reunit al celor două formaţiuni politice, în 26 iulie.

Potrivit cercetării IRSOP, realizată în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de oameni, Klaus Iohannis este cel mai bine clasat concurent al opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta, scrie realitatea.net.

Astfel, în turul doi al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 49%, Klaus Iohannis – 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

Cărăşenii Marcel Vela şi Sorin Frunzăverde şi-au exprimat public, încă din urmă cu o lună, opţiunea pentru preşedinţia PNL, dar şi cu privire la cine ar trebui să fie candidatul pentru Cotroceni. expressdebanat.ro a consemnat atunci faptul că Marcel Vela a anunţat susţinerea lui Klaus Iohannis la preşedinţia PNL şi la președinţia României, s-a pronunţat pentru afilierea PNL la Partidul Popularilor Europeni, dar şi pentru fuziunea cu PDL şi crearea marelui partid de dreapta în cadrul PNL. Sorin Frunzăverde a subliniat faptul că în Europa partidul ce reprezintă dreapta este PPE, ALDE fiind o grupare de centru, centru-stânga.