Începe sesiunea de toamnă la Bac

Astăzi începe cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, cu probele de competență lingvistică, mai exact proba la limba și literatura română.

Timp de două zile, candidații acestei sesiuni de Bacalaureat vor susține primul examen din serie, cel al competenței lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. În județ sunt peste 1000 de elevi care s-au înscris în această sesiune la examen, iar condițiile rămân aceleași: subiecte unitare la nivel național și supraveghere cu camere video.

Însă nu toți cei 1254 de candidați ai acestei sesiuni vor începe astăzi seria de probe. Dintre cei înscriși, câțiva au recunoscute probele de competență din sesiunile trecute. Astfel, doar 78 de elevi s-au înscris pentru proba de astăzi, iar aceștia vor susține examenul în școlile unde au studiat: „Comisia de bacalaureat de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se organizează în fiecare unitate de învățământ liceal care are clase terminale. Rezultatul obținut de fiecare candidat se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național”, amintește Ion Chiosa, vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat.

În această sesiune, probele de competență s-au restrâns în doar cinci zile, astfel încât vineri se va susține ultima probă, cea de competență digitală, urmând ca de săptămâna viitoare să se treacă la probele care prezintă cele mai mari probleme, și anume, probele scrise.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/