Candidații ideali la șefia primăriilor sunt cei condamnați pentru fapte de corupție!

Au mai rămas doar zece zile până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie. Logic, pretendenții la șefia primăriei ar trebui să fie gospodari, buni manageri și mai ales cinstiți și să respecte legea. Cum la noi o astfel de logică nu funcționează, pe listele de candidați întâlnim tot felul de așa-ziși politicieni care, de-a lungul timpului, au avut probleme serioase cu legea, unii dintre ei fiind chiar condamnați pentru fapte de corupție. Cu toate acestea, în lipsă de alte variante, partidele au apelat la ei, doar-doar vor convinge electoratul să-i aleagă.

Din acest punct de vedere, PNL „recidivează” după ce l-a desemnat candidat la Luncavița pe Ion Velescu, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu. Fostul primar al Prigorului, Pavel Verindeanu, apare pe lista liberalilor la șefia primăriei. În octombrie 2013, acesta a fost reținut de către procurorii Tribunalului Caraș-Severin, în timp ce primea, la Domașnea, de la un investigator sub acoperire, suma de 2.000 de euro pentru concesionarea unui teren pe Semenic. A fost condamnat la 1 an și patru luni cu suspendare.

Cele două exemple vin să confirme zicala cu „hoțul strigă hoții”, PNL acuzând mereu PSD pentru corupții săi condamnați de-a lungul anilor.

Este adevărat, nici PSD nu se lasă mai prejos și va aborda alegerile locale cu doi primari condamnați cu suspendare. Este vorba de Ion Borduz, actualul edil al comunei Fârliug, care a primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, și Viorel Roșca, și el condamnat cu suspendare în dosarul fraudării fondurilor europene şi naţionale alocate prin programele de sprijinire a producătorilor şi utilizatorilor de terenuri agricole.

La Oțelu Roșu, PMP candidează cu un fost primar care a executat deja o pedeapsă lipsită de libertate. Iancu Simion-Simi a executat mai bine de 1 an și șase luni. El a fost condamnat la trei ani de închisoare, în ianuarie 2015, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, într-un dosar al DNA legat de fraudarea fondurilor APIA, dosar în care au fost condamnați și fostul director APIA, Romică Anculia, precum și mulți alți primari din județ.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/