Candidat la Primăria Timișoara, mesaj în precampanie cu injurii la adresa partidelor politice

Unul dintre potențialii candidați la Primăria Timișoara cere demisia guvernanților pentru modul în care au gestionat criza generată de coronavirus. Într-o postare publicată pe Facebook, președintele Partidului Rezist folosește un mesaj vizual inserat cu injurii la adresa partidelor politice. 

În postarea intitulată „Fii responsabil, poartă mască la alegerile locale!”, Petrică Folică cere demisia președintelui Klaus Iohannis, a Guvernului Orban și a Parlamentului României pentru măsurile pe care le-au luat împotriva răspândirii virusului. Folică aduce în discuție un studiu care ar indica legătura între purtarea măștii de protecție, hipoxie și cheagurile de sânge. Cele scrise sunt însoțite de mai multe fotografii cu măști de protecție pe care este înscrisă o înjurătură și numele mai multor partide politice.

„Așa merită clasa politică actuală pentru că toate acțiunile Parlamentului încalcă Constituția și drepturile fundamentale ale omului. Ei ar fi trebuit să vină cu termene clare: vă încălcăm drepturile din data X până la data Y, nu să o țină așa de șapte luni de zile și să își bată joc de români. România este o țară europeană, iar orice țară europeană are un plan militar de intervenție în caz de atac bacteriologic. De șapte luni vedem numai acțiuni pompieristice față de cetățeni. Autoritățile trebuia să ia măsuri de prevenire, nu când deja suntem contaminați. Primarul trebuia să activeze acea celulă de criză, să vină cu un plan real, cetățenii să fie informați în fiecare zi unde sunt contaminații, pe ce străzi, să nu se intre în panică. Mâine poate vine alt partid la putere și o să procedeze mai rău. Coronavirus e de când lumea, nu e de acum, dar măsurile sunt luate mai mult în defavoarea cetățeanului. Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă. Omul este o ființă socială, nu poți să îi spui să stea la doi metri, nu suntem animale să ne trateze așa.”, și-a explicat opinia Petrică Folică.

Petrică Folică este fost consilier local în CL Timișoara din partea PPDD, ulterior a trecut la PNL. Este fondator al Partidului Rezist, iar formațiunea politică pe care o reprezintă a fost validată de Tribunalul București în 10 august 2018.

În această etapă a procesului electoral, cei care doresc să ceară votul alegătorilor strâng semnături pentru a-și depune candidatura. Potrivit calendarului stabilit, candidaturile se pot depune până în 18 august, iar în 28 august începe campania electorală propriu-zisă.