Când se vor deschide porțile Vilei Popov?

vila popov

La mai bine de doi ani de la demararea investiției, imobilul din Teiuș se pregătește pentru deschidere.

Clădirea emblematică din parcul Teiuș își schimbă fața și destinația, grație unui proiect european câștigat de Primăria Caransebeș, prin Programul Operațional Regional, în valoare de peste 5,2 milioane de lei. Reabilitarea imobilului a demarat în urmă cu mai bine de doi ani, timp în care s-au executat lucrări de consolidare, reabilitare, refacere integrală a instalațiilor de apă-canal, dar și a celor electrice și termice în interior, a fațadei, acoperișului și tâmplăriei, prin păstrarea cât mai multor elemente arhitecturale originale. Vila a fost dotată cu mobilier nou, iar în perioada următoare și spațiile verzi din jurul imobilului vor fi reamenajate.

După încheierea lucrărilor, Vila Popov devine Centru de zi pentru persoane vârstnice, unde bătrânii se vor putea întâlni, socializa și vor putea desfășura diverse activități recreative.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele vârstnice, Vila Popov este și una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeș, iar renovarea ei nu face decât să completeze aspectul deosebit al Teiușului, mai ales că la doar câteva zeci de metri este și amfiteatrul pe care îl reabilităm în aceste zile. Sper ca prin luna iunie să facem și recepția lucrării.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Contribuția din bugetul local al municipiului Caransebeș pentru acest proiect a fost de peste 1,6 milioane lei.

banner maxagro